header accommodatie
foto

Leer het cubaanse leven kennen met Pura Cuba Travel

Pura Cuba Travel wil je tijdens je Cubareis graag het échte Cubaanse leven laten zien. Daarom kiezen we ervoor om overnachtingen in ´casas particulares´ aan te bieden. Nu er binnen het Cubaanse politieke en economische systeem meer ruimte is voor particulier initiatief, kunnen Cubanen de kamers in hun huis verhuren aan toeristen. Zo zijn overal op het eiland kleine en sfeervolle bed & breakfasts ontstaan. Het comfort, de service en de sfeer in een ´casa particular´ staan in schril contrast met die van de grote en onpersoonlijke staatshotels.

Alle ´casas particulares´ zijn door Pura Cuba Travel ter plekke geselecteerd op basis van comfort, ligging, schoonmaak, sfeer, persoonlijke service en privacy. Sommige ´casas particulares´ bieden diverse kamers aan, andere slechts één kamer. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen badkamer met warm water. Je beschikt ook altijd over een koelkast, soms staat deze in de kamer of in een apart keukentje dat je kunt gebruiken.

Je kunt bij ons aangeven of je voorkeur uitgaat naar een tweepersoonskamer met twee aparte bedden of met één tweepersoonsbed. Reis je met meerderen, dan bespreken we de kamerindeling met je. Alle overnachtingen zijn inclusief een uitgebreid ontbijt. De Cubaanse gastgezinnen bieden je ook graag lunch en diner aan. HIer kun je ter plekke met hen afspraken over maken.

Een reis op Cuba is niet compleet zonder een verblijf aan één van de paradijselijke Cubaanse stranden. Op deze idyllische plekken is het voor Cubanen niet toegestaan om een ´casa particular´ te openen en is alle accommodatie in handen van de Cubaanse staat. Om het kleinschalige en persoonlijke karakter dat Pura Cuba Travel graag aan je reis geeft, te behouden, bieden we daarom slechts de strandbestemmingen aan, waar de staatshotels kleinschalig en sfeervol zijn.


Casa Roly & Irma - Habana Vieja

Casa Vieja 1 Casa Vieja 2 In Havana overnacht je midden in Habana Vieja bij Roly, Irma & Bibi, die je direct als extra familielid in hun huis opnemen. Roly heeft meer dan 35 jaar als barman bij Floridita gewerkt en maakt de heerlijkste cocktails. Aan de keukentafel is het altijd gezellig en worden de heerlijkste gerechten geserveerd. De perfecte start van je rondreis!


Villa Basita - Viñales

accommodatie 1 accommodatie 2 Zodra je bij Basita binnenstapt voel je je direct thuis. Meer dan de helft van haar huis heeft ze opengesteld voor haar gasten met een eigen keuken en gedeelde woonkamer vol met familiefoto´s. Basita zorgt samen met de rest van haar familie vol overgave en betrokkenheid voor haar gasten en het zal je bij haar aan niets ontbreken. Een verblijf bij Basita in Viñales is een onvergetelijke herinnering!

Don Agapito - Soroa

Soroa & Don Agapito 1 Soroa & Don Agapito 2 Bij aankomst in Soroa zie je het uithangbord van Don Agapito met de orchidee al hangen. Yamilín ontvangt je met alle hartelijkheid en maakt heerlijke maaltijden voor je klaar. De twee ruime kamers met privé badkamer hebben een gezamenlijk terras, waarvandaan je zo de kleurrijke tuin inloopt. Zoals het uithangbord al aangeeft, worden er in een rotsachtig hoekje van de tuin ook orchideeën gekweekt. Het huis van Don Agapito ligt op loopafstand van de waterval en de orchideëntuin. Maak een mooie wandeling naar het uitkijkpunt vanwaar je over de groene en tropische omgeving uitkijkt of geniet van de natuur en de rust met een boek in de tuin.

Yami & Carlos - Trinidad

Yami & Carlos 1 Yami & Carlos 2 Net iets buiten het levendige centrum van Trinidad wandel je een straat in met kleurrijke huizen. Achter een houten deur stap je de koelte in van een koloniale woning met grote ruimtes en hoge plafonds. Welkom in het huis van Yami en Carlos in Trinidad! Een heerlijke plek om tot rust te komen en je thuis te voelen met achter het huis een ruime patio waar ontbijt en diner geserveerd worden.