header bouwstenen

Met onderstaande bouwstenen stel je jouw ideale Cubareis samen

Pura Cuba Travel helpt je graag je ideale Cubareis samen te stellen. We bieden je daarvoor diverse bouwstenen van 3 tot 5 dagen aan. Deze bouwstenen kun je los boeken of combineren tot een volledig reisprogramma.

We bieden accommodatie aan op basis van logies en ontbijt in een 'casa particular'; bij de Cubanen thuis. Het verblijf aan de paradijselijke Cubaanse strandbestemmingen is alleen mogelijk in een hotel. De staatshotels die we voor je uitgekozen hebben, zijn kleinschalig en sfeervol.

Het vervoer per oldtimer van en naar de desbetreffende bestemming is op aanvraag, omdat dit afhankelijk is van waar je vandaan komt en waar je vervolgens naar toe reist.

Onze reizen worden begeleid door speciaal door Pura Cuba Travel geselecteerde en getrainde lokale gidsen. Zij laten je graag het dagelijks leven van de Cubanen zien en vertellen je interessante verhalen over hoe bepaalde zaken uit het dagelijks leven binnen de comunistische Cubaanse staat geregeld zijn. Informatie die je niet zo snel in de reisgidsen en boeken terug zult vinden en die zeer waardevol is om je een compleet beeld van Cuba te geven. Bij iedere bouwsteen staat vermeld of de begeleiding van een lokale gids is inbegrepen in de reissom.

De meeste bouwstenen vind je terug in de door ons samengestelde rondreizen. In deze reisprogramma's is vervoer per oldtimer inbegrepen.

Wil je een programma dat door onze Cubaspecialisten op jouw wensen en ideeën is aangepast, vraag dan een volledig vrijblijvende offerte aan van een Cubareis op maat.

 

STARTPAKKET HAVANA

Dag 1   luchthaven - Havana
Bij aankomst op de luchthaven van Havana, word je opgewacht door een vertegenwoordiger van Pura Cuba Travel. Vervolgens word je naar je casa particular gebracht. Door je Cubaanse familie word je warm welkom geheten. Onder het genot van een 'mojito' kun je deze eerste dag van je Cubareis op een terras in de stad de sfeer met zijn vervallen koloniale panden, de klassieke en de paard-en- wagens en op de achtergrond de klanken van de salsa op je in laten werken.

Dag 2   Stadstour Havana
De volgende dag stap je in het decor van de jaren '50 en komt de oldtimer voorrijden om je onder begeleiding van een lokale gids de mooiste en meest interessante plekken van Havana te laten zien. We bezoeken de wijken Vedado met het Plaza de la Revolución en de Universiteit van Havana. Daarna brengen we een bezoek aan de statige buitenwijk Miramar. Via de Malecón, de beroemde zeeboulevard met zijn pastelkleurige gevels, rijd je naar het centrum van de stad waar je een wandeling maakt door Habana Vieja, het oude koloniale centrum. We laten je Havana inside out zien; dus niet alleen de mooie gerestaureerde wijken, maar ook de wijken waar het dagelijks leven van de Cubanen zich afspeelt. Het is een échte aanrader om 's avonds een bezoek te brengen aan één van de vele muziekcafé's waar je heerlijk kunt swingen op de klanken van de salsa.

Dag 3   Havana
Deze dag heb je nog ruim de tijd om de rest van deze indrukwekkende en sfeervolle stad te leren kennen. Je kunt een bezoek brengen aan de sigarenfabriek van Partagas, waar de beroemde Cubaanse sigaren met de hand gerold worden. Er zijn talloze musea die een bezoek waard zijn of dwaal door de levendige straten waar domino wordt gespeeld en eindeloos aan de oude Amerikaanse oldtimers wordt gesleuteld.

Dag 4   
Na het ontbijt neem je afscheid van je eerste Cubaanse gastgezin om vervolgens per oldtimer door te reizen naar je volgende bestemming, zoals bijvoorbeeld Soroa of Viñales te westen van Havana.

Reisduur4 dagen - 3 nachten
Reissom€ 195,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerTransfer per oldtimer vanaf de internationale luchthaven naar een casa particular in Havana en een citytour door Havana
Accommodatieovernachtingen in een tweepersoonskamer; keuze uit casas particulares in diverse wijken in Havana
Inclusief 3 overnachtingen incl. ontbijt, vervoer per oldtimer vanaf de luchthaven en tijdens de citytour, begeleiding door lokale gids tijdens de city tour.
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

Accommodatie

Havana is een grote en bruisende stad, waar van alles te beleven is. We werken met casas particulares in verschillende wijken van de stad. Je kunt zelf aangeven in welke wijk je het liefste wilt verblijven.

Habana Vieja: In het oude koloniale centrum van de stad, Habana Vieja, vind je musea, kunstgalleries, kerken, kloosters, restaurants en barretjes. Een zeer levendige wijk waar je eindeloos door straten en over pleinen kunt slenteren.

Malecón: De beroemde zeeboulevard, de Malecón, met zijn pastelkleurige gevels is dé ontmoetingsplek voor inwoners van Havana. Hier komen ze uitwaaien, bijkletsen en de kinderen nemen een verfrissende duik in zee.

Vedado: Vedado is een groene wijk grenzend aan het centrum van Havana. Dit is de wijk waar het beroemde plein van de revolutie ligt. Hier hield Fidel Castro zijn eindeloze toespraken hield. Drink een cocktail in de tuin van Hotel Nacional met uitzicht op de Malecón of eet een ijsje bij de bekende ijssalon Coppelia.

Miramar: In de statige wijk Miramar vind je grote koloniale panden aan brede lanen. De huizen zijn hier zeer ruim, ingericht met antiek en hebben een groene patio of tuin. Als je het fijn vindt om de drukte van het bruisende Havana af en toe te ontvluchten, dan is dit de ideale plek om te verblijven.


 

SOROA

Dag 1   Soroa
Ten westen van Havana ligt het dorpje Soroa, dat schitterend gelegen is in de met tropisch regenwoud begroeide bergketen Sierra del Rosario. In dit klimaat bloeien de orchideëen zeer weelderig. Dat is te zien in de orchideëentuin van Soroa waar je wel 700 verschillende soorten ziet. De 22 meter hoge waterval 'Salto de Arco Iris' is ook zeker een bezoek waard. Je kunt hier mooie wandelingen en paardrijdtochten maken in de omgeving. Je overnacht in één van de gezellige 'casas particulares' in het dorpje Soroa, waar je door je Cubaanse gastgezin in de watten wordt gelegd.

Dag 2   Dagtour Las Terrazas
De oldtimer rijdt voor om je in een half uur naar het nabijgelegen Las Terrazas te brengen voor een dagtour onder begeleiding van een lokale gids. Grote delen van de Sierra del Rosario bergketen zijn bestempeld als biosfeerreservaat door UNESCO. In de heuvels rondom het dorpje Las Terrazas is in de jaren 60 een herbebossingsproject gestart. Om erosie tegen te gaan zijn meerdere terrassen aangelegd en herbeplant met verschillende soorten bomen. In het levendige dorp van Las Terrazas kun je wat ronddwalen en het Cubaanse plattelandsleven aan je voorbij laten gaan of maak een boottochtje over het meer. In de rivier Rio San Juan vind je kleine watervallen en kun je heerlijk zwemmen in de natuurlijke waterbronnen. Vanaf de oude koffieplantage boven op één van de heuvels heb je een mooi uitzicht over Las Terrazas. Aan het einde van de middag rijd je weer terug naar Soroa.

Dag 3   
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt verlaat je Soroa en je gastgezin voor het vervolg van je indrukwekkende reis door Cuba. Je kunt verder naar het westen reizen naar Viñales of naar de koloniale steden Cienfuegos en Trinidad. Ben je aan het einde van je reis op Cuba, vraag dan een prijs op om per oldtimer naar de luchthaven van Havana gebracht te worden.

Reisduur3 dagen - 2 nachten
Reissom € 135,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerDagtour per oldtimer naar Las Terrazas
Accommodatieovernachtingen in een tweepersoonskamer in een 'casa particular'
Inclusief 2 overnachtingen incl. ontbijt, vervoer per oldtimer en begeleiding door lokale gids tijdens dagtour naar Las Terrazas, lunch in Las Terrazas.
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

 

VIÑALES

Dag 1   Viñales
Als je aan Cuba denkt, denk je aan sigaren! De beste tabak voor de Cubaanse sigaren komt uit de provincie Pinar del Rio, ten westen van Havana. Tussen de tabaksvelden rijzen de steile kalkstenen heuvels -'mogotes'- omhoog. In dit bijzondere landschap ligt het dorp Viñales met haar vrolijk gekleurde huizen. In deze vruchtbare grond wordt naast tabak, ook zoete aardappel, cassave en koffie verbouwd. De donkerrood gekleurde aarde wordt hier nog omgeploegd door ossenspannen. Op de kronkelige wegen door het heuvelachtige landschap zie je allerlei verschillend vervoersmiddelen voorbijkomen:paard en wagen, ossenkarren, vrachtwagens die als bus worden gebruikt, rammelende tractoren, oldtimers, moderne gele taxi's en fietsen. Op de veranda's wordt in de schommelstoel de laatste nieuwtjes uitgewisseld, terwijl met de hand een sigaartje worden gedraaid. Het kleurrijke Viñales heeft een hele relaxte sfeer met alles op loopafstand; muziek en uitgaansleven en meerdere paladares (privé restaurants). Je overnacht in een tweepersoonskamer in één van de speciaal door Pura Cuba Travel geselecteerde casas particulares.

Dag 2   Paardrijdtocht of Wandeltocht Vallei Viñales
Het omliggende heuvelachtige landschap van tabaksvelden en mogotes kun je te paard of te voet verkennen. Onder begeleiding van een lokale gids wandel je of rijd je paard over de smalle slingerpaadjes langs de akkers. In de maanden oktober tot maart wordt hier tabak verbouwd. In de 'casas de tabaco', de schuren met schuine palmdaken, kun je de tabaksbladeren te drogen zien hangen. Ondergrondse rivieren hebben het kalksteen uitgesleten tot grote grottenstelsels. In de Cueva de Santo Tomas vind je het grootste grottenstelsel ter wereld. In de middag kun je een excursie maken naar deze grotten, waarin je ronddwaalt langs grillige kalksteenformaties en door de smalle gangen op verschillende niveau's. Op de veranda van je casa particular is het heerlijk toeven met een handgedraaide sigaar en een mojito. In het Centro Cultural Polo Montañes is iedere avond swingende life muziek in de openlucht. Een uitgaansplek waar zowel toeristen als Cubanen naar toe komen.

Dag 3   
Na het uitgebreide ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je Cubaanse gastgezin en verder te reizen naar een volgende bestemming op Cuba, zoals de strandbestemmingen Cayo Levisa of Soroa. Ben je aan het einde van je reis op Cuba, vraag dan een prijs op om per oldtimer naar Havana teruggebracht te worden.

Reisduur3 dagen - 2 nachten
Reissom € 65,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerGeen vervoer inbegrepen
Accommodatieovernachtingen in een tweepersoonskamer in een 'casa particular'
Inclusief 2 overnachtingen incl. ontbijt, wandel- of paardrijdtocht door de vallei van Viñales.
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien


 

SANTA CLARA / REMEDIOS

Dag 1   Santa Clara
In Santa Clara won Che Guevara in 1958 de laatste slag tegen het bewind van Batista door een gepantserde trein vol wapens te laten ontsporen. Je kunt de trein bezoeken waar nu een klein museum in is gevestigd. Aan de rand van de stad staat het standbeeld ter nagedachtenis aan Che. Hier vind je ook het mausoleum en een museum wat volledig aan het leven van Che Guevara is gewijd. Je overnacht in een gezellig casa particular in het centrum van de stad.

Dag 2   Remedios
Na het ontbijt komt de oldtimer voorrijden om naar Remedios te rijden, één van de mooiste koloniale plaatsen van Cuba. Het is een gezellig en sfeervol stadje waar je doorheen kunt slenteren of op het centrale plein het dagelijks leven aan je voorbij kunt zien trekken. Je overnacht in een casa particular in koloniale stijl.

Dag 3   Cayo Las Brujas
De oldtimer brengt jullie via de de 48 km lange Pedraplén, een dam met daarin 45 bruggen naar de eilandjes die voor de kust liggen, naar Cayo Las Brujas. Hier kun je een dagje heerlijk ontspannen aan het witte strand en in het helderblauwe zeewater. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en lunchen in het restaurant met uitzicht over zee. Aan het eind van de middag rijden jullie weer terug naar Remedios.

Dag 4
Na het ontbijt op de patio bij je Cubaanse gastgezin in Remedios reis je verder naar een volgende bestemming. Deze bouwsteen is prima te combineren met de kolonale steden Cienfuegos en Trinidad of reis naar het bruisende Havana.

Reisduur4 dagen - 3 nachten
Reissom€ 240,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerTransfer per oldtimer met privéchauffeur van Santa Clara naar Remedios, transfer per oldtimer met privéchauffeur van Remedios naar Cayo Las Brujas en viceversa.
Accommodatie1 overnachting in een tweepersoonskamer in een `casa particular´ in Santa Clara en 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een `casa particular´ in Remedios
Inclusief 3 overnachtingenen incl. ontbijt, bezoek aan mausoleum en museum van Che Guevara en el tren blindado, begeleiding door een lokale Engelssprekende gids, bezoek aan strand van Cayo Las Brujas, lunch in Cayo Las Brujas, vervoer zoals hierboven genoemd.
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien

 

CIENFUEGOS / TRINIDAD

Dag 1   Cienfuegos
De havenstad Cienfuegos die gebouwd is rondom een tropische baai wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. Je voelt hier de Franse sfeer die de Franse stadsplanner haar gaf. Dit komt tot uitdrukking in de decoratieve paleizen, theaters, kleurrijke gebouwen en schaduwrijke parken. Langs de baai loopt een lange boulevard waar het vooral in de avond een drukte van belang is. Het is een gezellige en kleurrijke stad die niet erg toeristisch is. Je overnacht in een 'casa particular' in koloniale stijl in het centrum van de stad.

Dag 2   Trinidad
Na het uitgebreide ontbijt komt de oldtimer voorrijden om je naar Trinidad te brengen. Trinidad is één van de oudste steden van Cuba en is door UNESCO als cultureel erfgoed uitgeroepen omdat het koloniale centrum geheel in tact is gebleven. Nergens op Cuba proef je meer de koloniale tijd dan in Trinidad. Het oude gedeelte van de stad is net een openluchtmuseum: pastelkleurige koloniale huizen hebben koele groene patio's en hoge houten deuren en vensters, die zijn beschermd met prachtig smeedwerk. Pony's en ezels trekken koetsen en wagens door de straatjes met kinderkopjes.'s Avonds kun je genieten van heerlijke maaltijden in knusse restaurants en op de stenen trappen voor het Casa de la Musica genieten van de live muziek. In het oude centrum van Trinidad zijn nauwelijks hotels te vinden en bijna alle reisorganisaties boeken dan ook hotels buiten de stad. Pura Cuba Travel boekt een sfeervol en koloniaal 'casa particular' voor je in het centrum van de stad, zodat je optimaal kunt genieten van Trinidad.

Dag 3 - 4   Playa Ancón en El Cubano, Topes de Collantes
Deze twee dagen kun je volop benutten om Trinidad en de omgeving te verkennen. Slenter door de klinkerstraatjes van Trinidad langs marktjes en galeries. Bezoek één van de interessante musea, zoals het Museo Romántico, een oud huis wat eigendom was van een door de suikerriethandel rijk geworden familie. Het museum geeft een goed beeld van de rijkdom van de suikerbaronnen uit die tijd. Op acht kilometer afstand van Trinidad ligt Playa Ancón: een mooi wit strand aan de azuurblauwe Caribische zee. De oldtimer brengt je er graag heen voor een dagje ontspannen met zon, zee en strand. Houd je liever van wat activiteit, dan kun je een mooie wandeling maken in het natuurgebied El Cubano van het Nationaal Park Topes de Collantes in het Escambray gebergte net buiten Trinidad. Na deze wandeling is het heerlijk afkoelen in de poel van de waterval.

Dag 5
Na het uitgebreide ontbijt is het moment gekomen om Trinidad acher je te laten en verder te reizen op Cuba. Je kunt terugreizen naar het westen, naar Soroa of Viñales of je reis eindigen op het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Ben je aan het einde van je reis op Cuba, vraag dan een prijs op om per oldtimer naar Havana teruggebracht te worden.

Reisduur5 dagen - 4 nachten
Reissom € 265,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerVervoer per oldtimer van Cienfuegos naar Trinidad en vervoer vanuit Trinidad naar Playa Ancón en El Cubano, Topes de Collantes
Accommodatie1 overnachting in een tweepersoonskamer in een `casa particular` in Cienfuegos en 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer in een `casa particular` in Trinidad.
Inclusief 4 overnachtingen incl. ontbijt, begeleiding door lokale Engelssprekende gids in Cienfuegos en Trinidad, vervoer per oldtimer van Cienfuegos naar Trinidad en naar Playa Ancón én El Cubano, Topes de Collantes.
Exclusiefoverige maaltijden, excursies, entreegelden en fooien


 

CAYO LEVISA

Dag 1   Palma Rubia - Cayo Levisa
Een uitgestrekt kilometers lang spierwit strand, de heldere turquoize blauwe Caribische zee, palmbomen en mangrove bos: het paradijselijke kleine eilandje Cayo Levisa. Er gaat twee keer per dag een boot vanaf het vaste land naar het eiland. Villas Cayo Levisa is het enige eenvoudige maar sfeervolle hotel wat het eiland rijk is. De huisjes van Villas Cayo Levisa liggen gedeeltelijk aan het strand en gedeeltelijk iets naar achteren in de tuin. Alle kamers hebben airconditioning, een eigen badkamer en een terras. Het hotel heeft een restaurant, bar, winkeltje, een duik- en watersportcentrum. Het verblijf in Villas Cayo Levisa is op basis van vol pension: ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen in de reissom.

Dag 2 en 3   Cayo Levisa
Het leven op Cayo Levisa bestaat uit luieren, zonnebaden, af en toe een duik nemen in de heldere zee en met je voeten in het zand nippend aan een cocktail met Cubaanse rum, genieten van de zonsondergang. Wil je toch wat meer aktie dan kun je bij de watersportschool een zeilboot, kayak of surfplank huren of tijdens een snorkel of duikexcursie de kleurrijke onderwaterwereld verkennen.

Dag 4   Cayo Levisa - Palma Rubia
Na het ontbijt verlaat je dit paradijselijke eiland en vaar je terug met de boot naar het vaste land, waar je je reis op Cuba voortzet. Je kunt doorreizen naar Soroa of Viñales of verder naar het oosten naar Cienfuegos en Trinidad. Ben je aan het einde van je reis op Cuba, vraag dan een prijs op om per oldtimer naar de luchthaven van Havana gebracht te worden.

Reisduur4 dagen - 3 nachten
Reissom € 295,- per persoon op basis van 2 personen
VervoerRetour per boot Palma Rubia - Cayo Levisa
Accommodatieovernachtingen in een tweepersoonskamer in Villas Cayo Levisa
Inclusief 3 overnachtingen op basis van volpension, retour per boot Palma Rubia - Cayo Levisa
Exclusiefdrankjes, excursies, entreegelden en fooien