header wie zijn wij
miranda

Over Pura Cuba Travel

Pura Cuba Travel is opgericht in 2012, ontstaan uit een passie om reizigers het échte Cuba te laten leren kennen. Sinds 2000 heb ik, Miranda Kouwijzer, zeer regelmatig op Cuba gereisd en gewerkt. De nostalgische en levendige sfeer van Cuba, de gastvrije en extraverte bevolking, de bruisende koloniale steden, de oldtimers, het authentieke platteland en de witte bounty stranden; er zijn voldoende redenen om Cuba voor altijd in je hart te sluiten. Het politieke en economische systeem en hoe dit zolang geïsoleerd kan bestaan, fascineert me uitermate. De laatste jaren heb ik de veranderingen die zijn doorgevoerd kunnen ervaren. Het is goed om te zien hoe steeds meer particulier initiatief wordt ontplooid. De Cubaanse staat bepaalt en reguleert nog steeds het grootste gedeelte van het toerisme. Dit zorgt ervoor dat toeristen en Cubanen in twee verschillende werelden leven. Nu er meer ruimte is voor particulier initiatief zoals `casas particulares`, `paladares' en privé taxi`s zorgen we er graag via Pura Cuba Travel voor dat deze werelden dichter bijelkaar komen. Zo kun jij als reiziger het échte Cuba leren kennen. We ondersteunen graag de lokale bevolking die binnen het sterk gereguleerde comunistische systeem de uitdaging aangaat om een eigen bedrijf op te starten en werken dus voornamelijk samen met de particuliere sector.

Pura Cuba Travel organiseert alles zelf,zonder tussenpersonen. We hebben een eigen kantoor op Cuba waarvandaan alle operationele zaken worden geregeld. Een team van chauffeurs met hun eigen oldtimers uit de jaren vijftig en onze Engelssprekende gidsen die door ons zijn opgeleid, staat voor onze reizigers klaar om je een onvergetelijke reis te bezorgen.

Ons verkoopkantoor is gevestigd in Costa Rica. We helpen je graag om een ideale rondreis voor je samen te stellen die volledig op jouw wensen is aangepast. We hebben daarom uitgebreid contact per e-mail of telefoon. Met persoonlijke aandacht waarborgt Pura Cuba Travel de kwaliteit van haar reizen, zodat jij als reiziger het échte Cuba kunt ontdekken.

Pura Cuba Travel is een zusterorganisatie van Pura Costa Rica Travel. De benaming Pura komt van Pura Vida dat letterlijk ´puur leven´ betekent. In Costa Rica is `pura vida' een vaste uitdrukking geworden en wordt gebruikt als vrolijke begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. ¡PURA VIDA!: het gaat super en ik geniet volop van het leven! Dit Pura Vida gevoel willen we graag op onze reizigers overbrengen. Zowel Pura Cuba Travel als Pura Costa Rica Travel zijn onstaan uit het idee om individuele avontuurlijke reizigers het land buiten de gebaande paden te laten ervaren en dit op een zo origineel mogelijke manier en met veel contact met de lokale bevolking. Dit is volgens ons dé manier om een land écht te leren kennen.

¡PURA CUBA!